Αδύναμη ισχύς: αιτίες και θεραπεία, συμπτώματα και πρόληψη

Η στυτική δυσλειτουργία (ανικανότητα) είναι μια παθολογική διαδικασία που προκαλείται από τη φυσική αδυναμία του πέους να επιτύχει και να διατηρήσει μια κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης για το χρόνο που απαιτείται για την πλήρη σεξουαλική επαφή.

Υπάρχει η άποψη ότι η ανικανότητα είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με την ηλικία που σηματοδοτεί το τέλος κάθε στενής ζωής. Αλλά μια τέτοια δήλωση είναι θεμελιωδώς λανθασμένη, καθώς κάθε άτομο έχει το δικό του απόθεμα φυσικών πόρων, το οποίο μπορεί να μειωθεί υπό την επίδραση διαφόρων εξωτερικών παραγόντων, επομένως είναι δυνατό και απαραίτητο να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα.

Αιτίες ανικανότητας στους άνδρες

Η στύση είναι μια αρκετά δύσκολη φυσική διαδικασία που είναι μια αλυσίδα διαδοχικών αντιδράσεων. Ένα υγιές σώμα ξοδεύει λιγότερο από ένα λεπτό εκτελώντας όλους τους απαραίτητους αλγόριθμους. Ο χρόνος κατά τον οποίο ένας άνδρας μπορεί να διατηρήσει τη σεξουαλική ένταση καθορίζεται μεμονωμένα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της μεμονωμένης περίπτωσης.

Η εμφάνιση της στυτικής δυσλειτουργίας στους άνδρες μπορεί να εκδηλωθεί όχι μόνο ως ανεξάρτητη ασθένεια, αλλά και ως σύμπτωμα μιας άλλης βαθιάς χρόνιας παθολογίας.

Υπάρχουν πολλοί αρνητικοί παράγοντες που επηρεάζουν την πορεία ολόκληρου του κύκλου στο σύνολό του και τα επιμέρους μέρη του που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση του πέους σε κατάσταση παρατεταμένης στύσης:

 • Διαταραχές και τραύματα ψυχολογικής φύσης.
 • χρόνια κόπωση;
 • διάφορες ασθένειες που επηρεάζουν τη μείωση της σεξουαλικής δραστηριότητας στους άνδρες.
 • Χρήση αλκοόλ, κάπνισμα και χρήση ναρκωτικών.
 • Φλεγμονή και ακρωτηριασμός των ανδρικών γεννητικών οργάνων.
 • Παρενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής;
 • έλλειψη συμμόρφωσης με την κουλτούρα του φυσικού φύλου και η συχνή χρήση τεχνητών υποκατάστατων.
κακές συνήθειες ως αιτία κακής ισχύος

Η ψυχική ανικανότητα εκδηλώνεται υπό την επίδραση συνεχούς στρες και νευρικής αστάθειας και συχνότερα εμφανίζεται σε νεαρά, δυνατά και σωματικά υγιή άτομα. Συνήθως είναι προσωρινό και εξαφανίζεται τόσο ξαφνικά όσο φαίνεται.

Μια στύση και η σχετική σεξουαλική επαφή από μόνες τους απαιτούν τη δαπάνη ενός μεγάλου ενεργειακού πόρου. Αντίστοιχα, η έλλειψη ή η μερική εξάντλησή του οδηγεί σε μείωση των στυτικών ικανοτήτων.

Η κατάσταση των αρτηριακών και φλεβικών συστημάτων του σώματος έχει άμεσο αντίκτυπο στη φυσική δομή του ανδρικού πέους τη στιγμή της σεξουαλικής έντασης και τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Η αθηροσκλήρωση, οι ανωμαλίες που σχετίζονται με την εξασθενημένη εγκεφαλική ροή αίματος και ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα στην οικεία ζωή. Η κύρια ομάδα κινδύνου, ωστόσο, είναι οι άνδρες με διάφορα είδη φλεγμονών του ουρογεννητικού συστήματος, ιδιαίτερα σε προχωρημένες μορφές.

ένας άνθρωπος χαμηλής ισχύος πώς να αυξήσει τη φωτογραφία 1

Η πολύ συχνή χρήση του αυνανισμού για την ανακούφιση της σεξουαλικής έντασης οδηγεί σε στασιμότητα του σπέρματος στους όρχεις, μειώνοντας τη δραστηριότητά τους και, ως εκ τούτου, προκαλεί ανικανότητα.

Μείωση της τεστοστερόνης

Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που είναι ο κύριος φυσικός μηχανισμός για τη διατήρηση της καλής υγείας στους άνδρες. Εν τω μεταξύ, η περιεκτικότητά του στο αίμα και ο ρυθμός παραγωγής του μπορεί να μειωθεί υπό την επίδραση διαφόρων ενδοκρινικών διαταραχών, δυσλειτουργίας των ηπατικών κυττάρων, που οδηγεί σε έλλειψη υλικού για την αναπαραγωγή της τεστοστερόνης. Μια διαταραχή του μεταβολισμού του λίπους όταν το υπερβολικό βάρος έχει επίσης αρνητική επίδραση στην παραγωγή της ορμόνης.

Ο εθισμός στα ναρκωτικά, ο αλκοολισμός και το κάπνισμα, που είναι πηγές συσσώρευσης ρύπων και τοξινών, συμβάλλουν στη δημιουργία στυτικής δυσλειτουργίας. Η κατάχρηση αλκοολούχων ποτών, καπνού και ναρκωτικών, για παράδειγμα, προκαλεί διπλό πλήγμα στην ανδρική ισχύ, μειώνει την παραγωγή τεστοστερόνης και έχει αρνητική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα ολόκληρου του σώματος.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί η ύπαρξη φαρμάκων που, σε συνδυασμό με τα συστατικά τους, μειώνουν σημαντικά τη λίμπιντο.

Συμπτώματα Ανικανότητας

Η ανικανότητα είναι πρωταρχική όταν η στύση δεν εμφανίζεται στα αγόρια από μικρή ηλικία και δευτερεύουσα όταν εξασθενεί ή εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης, γίνεται διάκριση μεταξύ φυσιολογικής, επίκτητης και σχετιζόμενης με την ηλικία σεξουαλικής ανικανότητας που αναπτύσσεται με την ηλικία.

Τα ακόλουθα συμπτώματα μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας:

 • έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας ενός άνδρα.
 • η αδυναμία ενός άνδρα να επιτύχει μια σταθερή στύση όταν υπάρχει έντονη ψυχολογική διέγερση.
 • ο βαθμός ελαστικότητας του πέους είναι ανεπαρκής για να εισαχθεί στον κόλπο.
 • Αδυναμία εκτέλεσης πράξεων τριβής κατά την περίοδο που είναι απαραίτητη για πλήρη σεξουαλική επαφή.
 • Υπό βέλτιστες συνθήκες, ένας άντρας δεν μπορεί να επιτύχει οργασμό για τους περισσότερους.
 • Οι αυθόρμητες στύσεις το πρωί και το βράδυ απουσιάζουν.
ένας άνθρωπος χαμηλής ισχύος πώς να αυξήσει τη φωτογραφία 2

Αν εντοπιστεί τουλάχιστον ένα από τα παραπάνω συμπτώματα, είναι απαραίτητη η εξέταση από ειδικό, γιατί όσο πιο γρήγορα διαπιστωθεί η νόσος, τόσο πιο εύκολα θεραπεύεται.

Διαγνωστικές διαδικασίες για την ανικανότητα, στόχος των οποίων είναι ο εντοπισμός των αιτιών της νόσου, η αναζήτηση μεθόδων για την επανέναρξη μιας πλήρους σεξουαλικής ζωής και η απαραίτητη θεραπεία από την ανικανότητα.

Οι ορμονικές εξετάσεις βοηθούν στον προσδιορισμό της παραγωγής οιστρογόνων, προλακτίνης, τεστοστερόνης και LH (ωχρινοτρόπος ορμόνης) στο σώμα. Το υπερηχογράφημα και οι ακτινογραφίες του αγγειακού συστήματος μπορούν να ανιχνεύσουν κυκλοφορικές διαταραχές στο πέος. Η λίστα των απαραίτητων μέτρων περιλαμβάνει επίσης επίσκεψη στον ψυχολόγο και αυτοπαρατήρηση πρωινών και νυχτερινών αυθόρμητων στύσεων.

Θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Υπάρχουν δύο τρόποι αντιμετώπισης μιας ανδρικής πάθησης: κλασικός (φαρμακευτική θεραπεία και διέγερση κενού), χειρουργικός (χειρουργική επέμβαση). Σε περίπτωση μηχανικής βλάβης των αγγείων και των αρτηριών του γεννητικού οργάνου, η αποκατάστασή τους πραγματοποιείται με επέμβαση.

Η επιλογή φαρμάκων για τη θεραπεία της ανικανότητας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεδομένου ότι, πριν κλείσετε ένα ραντεβού, πρέπει να προσδιορίσετε με ακρίβεια την αιτία της νόσου. Εάν βασίζεται σε αρνητικές αλλαγές στα αιμοφόρα αγγεία, τότε χρησιμοποιούνται φάρμακα για τη μείωση της χοληστερόλης του αίματος σε συνδυασμό με ειδική δίαιτα. Η μείωση της ελαστικότητας των φλεβών απαιτεί διαφορετική προσέγγιση. Όταν τα επίπεδα τεστοστερόνης είναι χαμηλά, συνταγογραφούνται δισκία που περιέχουν αυτήν την ορμόνη.

Οι αναστολείς είναι πολύ δημοφιλείς αυτές τις μέρες. Προκαλούν τεχνητά στύση και αυξάνουν γρήγορα την ανδρική ισχύ.

συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να αυξήσετε την ισχύ

Η ανικανότητα που σχετίζεται με ψυχικές διαταραχές και φοβίες απαιτεί πολύωρες συνεδρίες με ψυχοθεραπευτή. Τέτοιοι ασθενείς θεραπεύονται αυξάνοντας τον χρόνο της απτικής επαφής και του προπαιχνιδιού, αφαιρώντας τα εσωτερικά μπλοκ και τη σεξουαλική θεραπεία.

Πρόληψη της ανικανότητας

Η βάση για τη διατήρηση της σεξουαλικής υγείας είναι η ομαλοποίηση του τρόπου ζωής, η απόρριψη κακών συνηθειών και η ακατάλληλη σεξουαλική επαφή, μια σωστή οικεία και ηθική σχέση με έναν σύντροφο, η τακτική σεξουαλική δραστηριότητα. Είναι απαραίτητο να διακοπεί η σεξουαλική επαφή ως η μόνη μέθοδος αντισύλληψης και εφησυχασμού ως υποκατάστατο της πλήρους σεξουαλικής επαφής.

Φυτικά σκευάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε, τα οποία περιέχουν τριανταφυλλιά, ρίζα χρυσού, κινέζικη μανόλια και άλλα ευεργετικά συστατικά, έχουν καλά προληπτικά αποτελέσματα και ενισχύουν την οικεία υγεία.

Μην ξεχνάτε τις τακτικές εξετάσεις από ειδικούς και αν έχετε την παραμικρή αμφιβολία για την ανδρική συνέπεια, συμβουλευτείτε αμέσως γιατρό, ουρολόγο ή ανδρολόγο.

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια πολύπλοκη ασθένεια. Όσο νωρίτερα εντοπιστεί η ασθένεια, τόσο συντομότερος είναι ο δρόμος για την αποκατάσταση της ανδρικής υγείας.