Τι σημαίνει απαλλαγή στους άντρες όταν είναι ενθουσιασμένοι;

Απελευθέρωση λιπαντικού όταν διεγείρεται

Η απελευθέρωση μικρής ποσότητας υγρού από το ισχυρότερο σεξ κατά τη διάρκεια της οικειότητας είναι μια εντελώς φυσική, φυσιολογική διαδικασία που παρέχεται από τη φύση. Ελλείψει ασθενειών, αυτό το υγρό είναι διαφανές, χωρίς έντονη δυσάρεστη μυρωδιά, παχιά και ιξώδη σύσταση. Αυτό το άρθρο θα σας πει λεπτομερώς τι απελευθερώνεται στους άντρες όταν ξυπνούν, ποιες λειτουργίες εκτελεί αυτό το μυστικό, ποια σημάδια είναι φυσιολογικά και τι δείχνει τραυματισμό.

Στους άνδρες, η απόρριψη από την ουρήθρα δεν είναι τόσο συχνή όσο στις γυναίκες. Αυτή η διαδικασία μπορεί να δείξει την πορεία μιας ασθένειας των ουρογεννητικών οργάνων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι φυσική και ακόμη και απαραίτητη. Μιλάμε για τη λεγόμενη ουρηθρική λίμπιντο - την απελευθέρωση μιας μικρής ποσότητας διαφανούς παχιάς βλέννας από την ουρήθρα κατά τη σεξουαλική διέγερση ή την πρωινή στύση.

Ο όγκος της βλέννας που εκκρίνεται σε τέτοιες καταστάσεις, επίσης γνωστός ως προ-σπερματικό υγρό ή προ-εκσπερμάτιση, συνήθως δεν υπερβαίνει μερικές σταγόνες, αλλά σε ορισμένους άνδρες ο αριθμός αυτός αυξάνεται στα πέντε χιλιοστόλιτρα. Ελλείψει παθολογικών εξωτερικών αλλαγών, αυτό δεν πρέπει να είναι ανησυχητικό, καθώς δεν είναι σύμπτωμα της νόσου, αλλά ατομικό χαρακτηριστικό.

Η λίπανση στους άνδρες περιέχει επίσης σμήγμα κατά την διέγερση, το οποίο εκκρίνεται από αδένες στο επιθήλιο της ακροποσθίας. Ο σκοπός αυτής της ουσίας είναι να επιτρέψει στην κεφαλή του πέους να βγεί εύκολα από τις πτυχές της ακροποσθίας κατά τη στύση χωρίς τραυματισμό. Το σμήγμα συσσωρεύεται στον προσυμπτωματικό σάκο και, σε συνδυασμό με νεκρά επιθηλιακά κύτταρα, παρέχει ένα εξαιρετικό έδαφος αναπαραγωγής για την αναπαραγωγή παθογόνων μικροοργανισμών. Για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μολυσματικών και φλεγμονωδών ασθενειών, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε προσεκτικά την οικεία υγιεινή, να ξεπλένετε το πέος με τρεχούμενο νερό δύο φορές την ημέρα και να χρησιμοποιείτε καθαρά εσώρουχα.

Η απέκκριση της βλέννας στους άντρες όταν είναι ενθουσιασμένος, οι εξωτερικές ιδιότητες του τοκετού, το χρώμα και η μυρωδιά του αλλάζουν κατά τις παθολογικές διαδικασίες. Υποθέτοντας ότι μια πρασινωπό-κίτρινη απόχρωση και μια έντονη οσμή, η μόλυνση του αίματος μπορεί να εμφανιστεί νωρίτερα από άλλα επώδυνα συμπτώματα. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την κατάσταση του υγρού που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια της στύσης και, εάν παρατηρήσετε οποιεσδήποτε αλλαγές, συμβουλευτείτε έναν ουρολόγο το συντομότερο δυνατό. Αυτό καθιστά δυνατή τη διάγνωση της νόσου στο αρχικό στάδιο, γεγονός που διευκολύνει σημαντικά τη θεραπεία και αποτρέπει την ανάπτυξη επιπλοκών.

Βιολογικές λειτουργίες του προ-εκσπερμάτισης

βιολογικές λειτουργίες του προ-εκσπερμάτισης

Το αρσενικό λιπαντικό έχει δύο κύριες λειτουργίες κατά την διέγερση:

 • Μαλακή και ελεύθερη είσοδος του πέους στον κόλπο της γυναίκας κατά τη σεξουαλική επαφή - προστασία των βλαβερών από το μικροτραύμα.
 • Αυξάνει την πιθανότητα σύλληψης - το προ-σπερματικό υγρό μειώνει την οξύτητα της κολπικής περιοχής. Εάν το σπέρμα εισέλθει στο όξινο περιβάλλον του κόλπου κατά την εκσπερμάτιση, πεθαίνουν ή χάνουν την απαραίτητη κινητικότητα για να φτάσουν στο αυγό και τη γονιμοποίησή του. Η προ-εκσπερμάτιση προστατεύει το σπέρμα από εξωτερικές καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητά τους, διασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια των αρσενικών βλαστικών κυττάρων. Επιπλέον, η βλέννα βοηθά στην απομάκρυνση του ουρικού οξέος που έχει συσσωρευτεί από τα τοιχώματα της ουρήθρας μετά την ούρηση.

Η απελευθέρωση υγρού κατά τη σεξουαλική διέγερση είναι μια φυσιολογική διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει την είσοδο του πέους στον κόλπο μιας γυναίκας κατά τη συνουσία. Η προ-εκσπερμάτιση μειώνει επίσης την οξύτητα του κόλπου, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της δραστηριότητας του σπέρματος και τη γονιμοποίηση του αυγού.

Τι λένε οι αλλαγές σχετικά με την ασθένεια

Αλλαγές στη βλέννα

Διάφορες αλλαγές στις παραμέτρους πριν από την εκσπερμάτωση προκαλούν ανησυχία. Οι λόγοι για άμεση επίσκεψη σε ειδικό είναι:

 • αλλαγή στο χρώμα του υγρού - μπορεί να είναι γκρι και να έχει πράσινη ή κίτρινη απόχρωση (που δείχνει το πυώδες περιεχόμενό του).
 • μόλυνση αίματος.
 • Θολή.
 • Συνάφεια τύπου κουάρκ.
 • Δυσάρεστη, μούχλα μυρωδιά.

Αυτά τα σημεία υποδηλώνουν μια φλεγμονώδη διαδικασία. Όταν συμβεί αυτό, τα ακόλουθα συμπτώματα είναι κοινά:

 • Πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα.
 • Κοπή κατά την ούρηση.
 • Συχνή παρότρυνση να πάτε στο μπάνιο με μικρούς τρόπους.
 • Υψηλή θερμοκρασία.
 • Υπεραιμία των περιοχών του δέρματος.
 • Η εμφάνιση πυώδους εκκρίσεως από την ουρήθρα σε κατάσταση ηρεμίας (χωρίς σεξουαλική διέγερση).

Η βλέννα μπορεί να απεκκρίνεται από την ουρήθρα κατά την ανάπτυξη μετεγχειρητικών επιπλοκών κατά τη διάρκεια χειρουργικής επέμβασης στον προστάτη και σε άλλα όργανα του ουροποιητικού συστήματος.

Η απελευθέρωση διαυγούς υγρού ελλείψει στύσης είναι ένα από τα συμπτώματα της παθολογίας, των αιτιολογικών παραγόντων των οποίων είναι οι στρεπτόκοκκοι, οι σταφυλόκοκκοι, το Ε. coli. Μια παρόμοια κατάσταση παρατηρείται όταν μολύνονται με σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις, σημειώστε:

που δείχνει την παρουσία της νόσου
 • Υπεραιμία των εξωτερικών αναπαραγωγικών οργάνων.
 • Κνησμός στο πέος και το όσχεο.
 • Οίδημα των κάτω άκρων.

Εάν ένας άντρας έχει παρατηρήσει τυροκομικά εγκλείσματα στον τοκετό, χρειάζεται επειγόντως συμβουλές από εξειδικευμένο γιατρό, καθώς αυτό υποδηλώνει την παρουσία καντιντίασης. Αυτή η φλεγμονώδης νόσος προκαλείται από μύκητες του γένους Candida, οι οποίοι είναι ευκαιριακές μικροχλωρίδες. Υπό κανονικές συνθήκες, υπάρχουν στο σώμα χωρίς να προκαλούν βλάβη. Η δράση αρνητικών εξωτερικών παραγόντων, η αποδυνάμωση της ανοσίας, συμβάλλει στην ταχεία αναπαραγωγή μυκήτων και στη μετάβασή τους σε μορφή που προκαλεί ασθένειες.

Η προ-εκσπερμάτιση περιέχει μόνο λίγα σπέρματα, κάτι που επιτρέπει τη σύλληψη. Επομένως, εάν ένα ζευγάρι δεν σχεδιάζει εγκυμοσύνη, θα πρέπει να λαμβάνουν αντισυλληπτικά χάπια ή άλλα αντισυλληπτικά όχι μόνο κατά τη σεξουαλική επαφή αλλά και κατά τη διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών.

Το Precum συνδέεται με την εγκυμοσύνη

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους γιατρούς να ακούνε ερωτήσεις σχετικά με το εάν η απόρριψη ενός άνδρα όταν ξυπνά μπορεί να προκαλέσει εγκυμοσύνη. Αυτό το υγρό έχει αποδειχθεί ότι περιέχει μια ασήμαντη ποσότητα σπερματοζωαρίων, οπότε υπάρχει, αν και μια μικρή, πιθανότητα σύλληψης. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός του ενεργού σπέρματος, τόσο περισσότερο βρίσκονται στο προ-σπερματικό υγρό.

Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη την ημέρα της ωορρηξίας σεξουαλική επαφή. Όταν το ωάριο έχει χρόνο να ωριμάσει και να αφήσει το θυλάκιο και ο τράχηλος είναι ελαφρώς ανοιχτός, ένα σπέρμα είναι αρκετό για επιτυχή γονιμοποίηση.

Επιπλέον, η πιθανότητα εγκυμοσύνης αυξάνεται με την επαναλαμβανόμενη σεξουαλική επαφή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ίχνη σπέρματος παραμένουν στη βλεννογόνο μεμβράνη του ουρηθρικού σωλήνα, τα οποία εκκρίνονται κατά την επόμενη σεξουαλική επαφή με την προ-εκσπερμάτιση. Για να αποφευχθεί η σύλληψη, συνιστάται σε έναν άνθρωπο να ουρήσει, επειδή το όξινο περιβάλλον των ούρων που ρέει μέσω της ουρήθρας εξουδετερώνει οποιοδήποτε υπόλοιπο σπέρμα.

18.09.2020